“Zelf onderzoeken, zelf doen”

Kinderen koppelen nieuwe kennis en vaardigheden aan een thema. Ze kunnen die kennis en vaardigheden zo beter een plekje geven en ontwikkelen zich vlotter. Daarom werken we met het International Primary Curriculum (IPC). Binnen die methode geven we aandacht aan talenten, verschillende leermanieren en doelgericht werken. Met genoeg ruimte voor iedere leerling om zelf zijn weg te vinden binnen het thema en zijn talenten te ontdekken.

Waarom doen we aan het IPC?

Informatie stampen is niet meer van deze tijd. We zien dat kinderen veel blijer naar school gaan als ze nieuwe kennis kunnen ophangen aan een thema. Als ze zelf mogen experimenteren en ervaren. Als ze zich op hun eigen manier ontwikkelen. Als ze zich leren verplaatsen in klasgenootjes en andere mensen. Tijdens boeiende, actieve en onderzoekende lessen. Daar helpt het IPC ons bij.

Hoe ziet een dag eruit?

Rekenen, lezen, taal en schrijven blijven belangrijk. Daarom besteden we in de ochtend aandacht aan die vaardigheden. In de middag gaan we aan de slag met een thema. Chocolade, bijvoorbeeld, of de kermis. Bij aardrijkskunde leren kinderen waar chocolade vandaan komt, terwijl de bovenbouw voor het thema ‘kermis’ attracties ontwikkelt bij techniek. Leerlingen gaan op onderzoek uit, ervaren zelf waar hun talenten liggen en ontdekken wat hun kwaliteiten zijn. Zodat ze vol zelfvertrouwen meedoen in de groep, op het plein en in de maatschappij.