“Waar het kan in het echt”

Zelf ervaren en experimenteren. Daar word je toch blij van? Daarom zorgen wij voor themalessen in een rijke leeromgeving: een tiny forest, onze moestuin en uitdagende activiteiten.

We halen de echte wereld naar binnen, of gaan zelf lekker de wereld in. Bij ons leer je door te doen, te ervaren en te onderzoeken. Waar het kan, leren we in het echt. Dat doen we aan de hand van thema’s. Want we zien dat kinderen blijer naar school gaan als ze nieuwe kennis kunnen koppelen aan bijvoorbeeld vulkanen, het menselijk lichaam of de ruimte. En als ze leren hoe zich kunnen verplaatsen in klasgenootjes en andere mensen.

Een dag uit een Regenboogweek

Rekenen, lezen, taal en schrijven blijven belangrijk. Daarom besteden we in de ochtend aandacht aan die vaardigheden. In de middag gaan we aan de slag met een thema. Chocolade, bijvoorbeeld, of de kermis. Bij aardrijkskunde leren kinderen waar chocolade vandaan komt, terwijl de bovenbouw voor het thema ‘kermis’ attracties ontwikkelt bij techniek. Leerlingen gaan op onderzoek uit, ervaren zelf waar hun talenten liggen en ontdekken wat hun kwaliteiten zijn. Zodat ze vol zelfvertrouwen meedoen in de groep, op het plein en in de maatschappij.